FLUTTER ENGAGE: Versiunea Flutter 2.0 s-a lansat în 3 martie!
Thursday, 4 March 2021
Flutter 2

Evenimentul Flutter Engage a avut loc miercuri, 3 martie, începând cu ora 19:30, acesta fiind un eveniment online organizat de către echipa Flutter după programul de o lună “30 days of Flutter” (30 de zile de Flutter).

Pe scurt, “30 days of Flutter” a fost un eveniment dedicat dezvoltatorilor prin intermediul căruia cei înregistraţi în program au primit material de studiu, s-au organizat sesiuni online de Q&A, totul spre a disemina experienţa de dezvoltare a aplicaţiilor în Flutter.

Evenimentul din 3 martie a însemnat de fapt lansarea versiunii 2.0 a framework-ului, moment care a venit cu multe surprize plăcute pentru toți entuziaștii. Iată cele mai importante anunțuri de la Flutter Engage.

 

Flutter a trecut de la un framework pentru aplicaţii mobile la un framework full cross-platform.

Începând de astăzi Flutter poate fi folosit pentru a crea aplicaţii pentru toate platformele principale Android, IOS, web, Windows, Linux şi macOS folosind acelaşi cod de bază. Asta înseamnă că nu este nevoie de o aplicaţie separată construită de la 0 pentru aţi face disponibilă platforma utilizatorilor tăi, ci aplicaţia existentă folosind framework-ul poate fi adaptată la costuri cu cel puţin 50% mai reduse!

 

 

Flutter web a devenit stabil

Deşi Flutter a devenit un framework full cross-platform, în momentul de faţă doar versiunea web a devenit oficial stabilă. Astfel, aplicaţiile mobile create de către dezvoltatorii Flutter (ceea ce ne include şi pe noi), pot fi adaptate la versiunea web a aplicaţiilor mobile fără prea multe probleme. Cum te afectează asta pe tine ca deţinător de aplicaţie Flutter? Potenţialii utilizatori ai aplicaţiei tale o pot testa şi o pot utiliza fără să mai descarce o aplicaţie în plus, ceea ce e ideal pentru cei care au telefoane low-end cu spaţiu de stocare redus. Pe lângă acest aspect, poţi targeta inclusiv pe cei care folosesc platforme precum Sailfish OS, Ubuntu Touch şi alte platforme mobile micuţe. Mai mulţi utilizatori, mai bine!

Flutter web screenshot

Flutter web screenshot 2

 

Flutter 2 pe Windows

Microsoft arată din nou că e dedicat comunităţii open-source şi că are în echipă programatori care ajută la performanța framework-ului pentru a îmbunătăţi compatibilitatea cu Windows şi telefoane pliabile (ex: Microsoft surface duo). Prin parteneriatul dintre Flutter şi Microsoft devenim entuziasmaţi pentru dezvoltarea rapidă a versiunii de Windows pentru a vă putea face disponibile aplicaţiile şi pe cel mai popular sistem de operare desktop.

Surface duo emulator

 

Flutter 2 pe Linux

Nu doar din partea Microsoft avem veşti bune! Canonical, dezvoltatorul celei mai utilizate distribuții de sistem de operare Linux, Ubuntu, a devenit partener Flutter, iar aceştia lucrează împreună cu echipa Flutter pentru a ajuta la dezvoltarea cât mai rapidă a framework-ului pentru ca dezvoltatorii să ofere aplicaţii expresive şi pe cel mai robust şi sigur sistem de operare.

Ubuntu screenshotUbuntu screenshot

 

Toyota + Flutter, un alt parteneriat de succes

Lista giganţilor care lucrează cu Flutter nu se opreşte doar la Canonical şi Microsoft! Toyota îşi crează viitorul sistem multimedia auto folosind Flutter şi ajută la dezvoltarea framework-ului și în sectorul auto!

Flutter în lumea reală

Suntem entuziasmaţi de puterea de dezvoltare a framework-ului Flutter şi de asemenea fericiţi că în urmă cu un an am decis să folosim Flutter pentru a dezvolta aplicaţii mobile de calitate pentru clienţii noştri. 

Unul din obiectivele noastre este să ajungem să oferim aplicaţii frumoase şi expresive cross-platform, atât mobile cât şi desktop, fără dificultate, la costuri accesibile şi este un pas mare înainte faptul că Flutter ne ajută să ne apropiem de acest obiectiv.

Mai multe detalii şi despre restul îmbunătăţirilor aduse framework-ului puteţi citi în anunţul oficial.

Imaginea reprezentativă a fost creată de către Lara Martin.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *